Saturday, October 31, 2009

MAJLIS DOA SELAMAT & BIRTHDAY

Salam ...

Alhamdulillah bertemu kite lagi..bersua muka disini...dapat lagi me menaip disini..alhamdulillah sekali lagik...
Erm ni pasal story semlm la..Alhamdulillah me dah tunaikan hajat utuk wat kenduri n doa selamat utuk ain nie...tp me xder la nak snap photo plak...mana xnyer x sempat nak buat..time 2 la nak masak..dgn perangai ain lagik..meragam jek keje.isk..
Apapun Alhamdulillah syukur ssgt2 dgn mak angkat me nie ha...ye la dia banyal tolong me nie..byk bg pendapat ttg kenduri ni..budget beli barang .....erm kira bagus la ..walupun kekadang mak angkat me nie ada angin pasang surutnyer..huhuhu..
Semua berjalan dgn lancar..kawan2 hubby pun datang walaupun x semua nie ha..ye la..takut jugak me lauk x cukuo..hahahaha...tp apapun ok la ..lauk semua cukup n tak membazir..nie semua mak angkat me yg bagus la nie! ye la kalu harap dgn me rasa x cukup plak beli barang2 lak..ye la x pandai..hehehe..
Erm,,,nak tahu apa menu me??? tp x lah snap kat cini..x sempat BRO!!!

1- Nasi ( hahha..mesti la adakan dah namenyer mkn tghari )
2- Kerabu Perut ( ni mak angkat me yg masak)
3- Pecal ( ni pun same mak me yg punyer resepi- biase le anak jati batu gajahhh)
4- Ayam Goreng berempah ( mak angkat me siap bwak tepung serbaguna dia lagik tau)
5- Ikan Singgan ( hahha yg nie yg special sebenarnyer tau- ala masakan paling senang masak)
6- Ulam- ulaman ( sugest from me la nie..ye la nak awet muda katakan)
7- Sambal Belacan
8- Budu ( nie semetinyer kena ade la...walaupun org kajang nie x pandai nak makan)

Dalam 8 jenis jugak la lauknyer..erm kire ok la..huhuh ( angkat bakul sendiri nampak)

Ni plak sbg pembasuh mulut( ala actt bkn pmbasu mulut la ..nie sekdar bhn sampingan)

1- Betik
2- Tembikai kuning
3- Tembikai merah

3 jenis jek...tpkan kite org melayu nie bkn suka sgt mkn buah..

Opps ada lagik la..

1- Karemel Gula Hangus ( sampai 3 bijik me buat- nampaknyer tetamu me mmg suka mkn puding me buat nie..ermm SEDAP KOT)
2- Agar2 sirap..

Itulah masakan me semalm..rugi plak rasa x snap..xpeer la next time kena standby awl2kan...

Dalam pkul 2.30pm..wak tu dtg just wakil nak bacakan tahlil n doa selamat..nak bg ain nie dgr cakap cikit..ye la meragam jek keje..kdg2 geram me dibuatnyer..ye la kalau dpukul sakit jek..tp tu la sbg mother kadang2 mother pun boleh bertukar jadik (monster) jugak,..2 la kelemahan,...kadang2 dah x tahu cara nak pujuk anak yg mengada2( ala budak biase le) tp 2 la kena ada cara jugak la..
Tp apa pun me harap sgt2 ain berubah perangai dari perangai yg sekarang nie betul2 mengada2..( kot2 nak dapat bb kot) ye la me bulan ni dah 4 ari lewat datg bulan nie..me x kisah ada ke x ..tp2 la x nak berharap sgt2..takut terkecewaq lagik..

Semalam jugak kwn2 kat berek pengaman nie datang mkn ..ok la..semuanyer sehati sejiwa walaupun x sepenuhnyer...oh ye semalam me , hubby n ain pakai sepasang hijau..entah la kiteorang mmg suka colour hijau..ye la x tahu naper..( ala colour PAS hahaha)

Erm me pun dah mengantuk dah nie..insyaAllah nanti me sambung lagik la..di besok hari ek..
Nie le serba seidkit kenduri umah me..
kalu ader masa terluang me nak sematkan resepi org PERAK plak masak..

ok la.me tidur dulu ye...

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Sunday, October 25, 2009

besday

24 oct 2009

my besday...

Thursday, October 22, 2009

Balik Kampung Lagi

Salam

Bertemu kembali....( 22 oct 2009)

Me ari nie 21 hb dah balik kg..so ari nie tanggal 22hb2009..me alhamdulillah selamat balik kg..erm nak cite pasal aper ek..oo ye..tomorrow me nak snap foto umah semi d yg baru kami beli...

oo ye sblm terlupa me ada snap umh yg dah nak siap tu ha...















Balik

Monday, October 19, 2009

Puding



19 oct 2009

Alhamdululillah see lagik ek...

Me ari nie pose la..ganti nie ha..byk tu x berganti..nampk gayanyer fidyah kena byr la nie..pose pun kena ganti..2 la padan dgn muka..mls sgt nak ganti pose...tp me hrpkan thun ni ada rezeki n kekuatan me nak ganti pose...

Berbalik kpd story ari nie...me semalm lap la wat facial la konon..byk betul kuar cacing huhuh...nak kata muka x bersih tiap2 ari me sental dgn pencuci ..tp x ok2 gak jerawat me nie..wat sakit hati jek..la...apa pun me dah nekad dlm 3mth nie nak buat facial smapi 1 wek sekali huhuh ( byk cekaddak ..perabis duit laki jek huhuhu)

Ari nie jugak ain asyik melalak jek,,me pun x tahu apa dia nak..memberontak..kdg2 persure jugak me nie...biase la kalau darah dah naik..huhuhu..tp me harap dia ok la...actually kalau bb ain nie jd mcmc tu sbb penat..ye la mau x nyer dlm 1 d mana nak tdr huhu..( terlebihnyer me yg tertidur nie ha)

Ptg td me cuba la nak buat resepi puding karemel huhuh...alhamdulillah ok la jugak..tp apa yg penting hubby ckap SEDAP!!!

Me ada snap karemel nie ha...






Tp kan me nak buat lagik saekali nanti nak taruk2 colorful cikit
td me buat perisa coffee n capucino jek huhuh..anak me pun suka sgt mkn td... bgus la lagipun dia berkahsiat..


Sunday, October 18, 2009

AIN SAYANG

18oct2009


Me today x tahu aper nak tulis actually disini...ermm me nak snap photo ain la...





posing nampak!!!

ada mcm sons mamak x??

cute photo




ni photo ain mcm budak besar heheh..



Saturday, October 17, 2009

ALIM KIDS PLAYGROUP

salam..

17oct 2009..

Alhamdulillah jumpa lagik kite ek....erm me ari nie nak cite pasal aper ek??? ermm me rasa la kan nak kongsi cite pasal alim kids playgroup dekat susuibu.com...dekat bandar baru bangi seksyen 9..
ain pun boleh tahan lask dia..erm ok la..dari dia duk main rumah sorang2 kan..just kat sana dia boleh belajar, bermain dgn kwn2..dan apa yg penting dapat memperkembgkan minda dia...

disni me ada ambik laman wen from alim kids..usj sbg jaya..
mmg bagus alim kids nie. ..ISLAMIC MONTESSORI..


apapun perkembangan dia alhamdulillah memberangsagkan walaupun baru start ari nie..


Wednesday, October 14, 2009


salam...



alhamdulullillah dapat lagik bersua disini ek...apapun bersyukur sgt2 krn diberikan oleh Allah dapatku panjagkan umur ini..

actully xder aper yg nak diperkatakan disini cuma apa yg me nak bgthu ialah ttg..time balik kg beraya ari tu..seronok...sgt...ada jugak me snap 2,3 gmbar utuk jd tatapan utuk me nanti,,,bersama hubby tersayang n anak me ler...





me n hubby& my son



nie masa umah me dekat tawang bachok...







Friday, July 31, 2009

Friday, July 24, 2009

Balik Kampung

Salam..

actually nie sejarah yg dah 3 bln lepas ..huhuhu..lupa nak edit plak..apa pun me akakn edit jugak kat cini..huhu..just peringatan...

Bertemu kembali...alhamdulillah...erm lama Me menyepi dia Teratk Maya nie.erm bukannyer aper..Me baru jek 1 wek lebik dekat Kajang nie ..ye la balik tgk mak Me Operate ari x silap me on 25 Jun ari2..lepas 1 week my sis kawin...apa pun Alhamdulillah semua berjalan dgn lancar
sekarang pun my Mum dah semakin beransur pulih, sihat walaupun x sepenuhnyer,..
Masa operate ari2 semua family berkumpul depan bilik operate...but masa2 me 24hb ptg bertolak dari kajang ke Teratak Mache..huhuhu...hubby masa tu x larat sgt..sbb perjalanan jauh sgt..si Girl Ain plak muntah2 dlm keta..hbis baju Me kena simbah..erm x kisah pun..but nasib baik me bawak baju spare dekat sit depan..so me pakikan baju T Me dekt my Girl Ain...huhuhu kelakar..tp untuk mengelakkan Ain ksesejukan..ye la bila mlm aircond pun same la sejuknyer...
Kami sampai dekat Mache lebih kurng pukul 12.30am on 25 June...hubby x dapt teruskan perjalanan sebab penat n keletihan yg teramat sgt...cian dia...
erm kirenyer kami anak beranak tidur dekat umah mertua la..
Pagi on 25 Jun kami bertolak dri mache..dlm perjalnan nk ke rumh me dekat Tawang...akak me tel my mum kena msuk bilik operate pukul 9am..uiks time 2 me pun dah dekat nak sampai umah...so hubby patah balik ke Hospital USM kubang kerian...x sempat jumpa my mum masa2...tp x per la..me doakan semuanyer selamat!!
dari jam 9am sehingga jam 7pm baru my mum kuar dr bilik operate n pemulihan...alhmdulillah semuanyer berjalan dgn lancar...masa me tgk Mum tu , sedih sgt..ye la..tgk mum dlm keadaan mcm2..PUCAT..darah dari tulang blakang pun ader lagi kuar...lepas2 dlm 15 minute misi datang bawa oksigen sbb pernafasan x brp ok lagik...oo lupa plk nak bgtahu yg my mum sakit, x dpat jalan...lepas buat MRI baru tahu ..urat dekat tulang belakang tersepit..n ader serpihan tulang cikit..erm patut la my mum selalu mengadu sakit...rupanyer2 benda2....

14 oct 2009

Apapun alhamdulillah mum dah kembali ok dah..sihat walaupun x sepenuhnyer..apapun me sgt berharap mum cepat2 sembuh...

wassalam..

Friday, June 19, 2009

19 Jun 09....

Alhamdulillah sempat lagi me nak update nie ha..ye la Ain dah tdr nie la masanyer me nak melalut huhuhu..( act mls sgt)
Ttg photo my sis masa wedding dia ari2...me x smpat nak upload dlm blog nie ha..ye la..tibe2 line broadband celcom nie buat hal...tension me...apalagi godek2 le pc...rupanyer ader satu setting2 x betul.dekat network n connection.. ( nasib baik me pun pandai godek2 huhuhu)..n than line plak slow sgt..x blh nak detect....tp apa pun Alhamdulillah semua dh kembali normal n me dah dpt story balik pe yg terbuku dihati dlm blog nie..huhuhu....
last week me ada add photo sis me kan..erm ari ne pun mcm2 jgk.ada pencak silat lagitu!!!!( but x tahu le mcamana rgam pc me mlm nie).
.erm me dah cakap dah byk kal me cub snap photo nie ha tp x dpt..nie yg mls me nak update nie huhuhu..apa pun sebelum line nie corrupted baik me out dulu la ye...InsyaAllah bertemu lagi ..SALAM...





Wednesday, June 10, 2009

Salam... Huhuhu lama x bersua dsini ek..me baru jek blik kg..10days...fuh penat x thu nak ckap mcm me plak kawin nie ha...me balik kg on1 jun 09 till 10 jun 09..but me dah ader dekat kajang... erm penat sangat!!..me ada snapphoto gambar kawin adik me nie ha....tp mlm nie kabel x nak bg tengok jek hehehe.. xla grand sgt...tp Alhamdulillah berjalan dgn lancar..penat sgt balik kg..makan masa dalam 7 jam...me balik umah mertua dulu 1 days..cian kat hubby penat sgt drive... Today on 10June 09... me dah buy 1 cabel nie ha...semata2 nak snap photo dekat blog me...huhu...nah ambik photo wedding my sister..............








time nie.dalam pukul 7am..lembu dah tumbang utk santpan RAJA SEHARI on 6 June 09


nie photo pelamin my sister buat sendirik je huhuhu..x nak bzirkan duit katanyer..

Tpkan bgus jgk cadangn dia2..x nak bzirkan...huhuhu..ye la...byk duit nak paki lepas kawin nie..hehehhe..Rumah, keta... erm nak.( harap2 bunting pelamin ler)


Photo Hantaran yg me gubah ( x la secantik mak andam dekat luar sana2 huhu)

Lebih kurang 20% lagi x siap..tema utk pihak lelaki ..putih+purple..






Photo ne time 100% hantrn dah me gubah huhhuhu...my sis pun dlm 70% siap utk berdandan nak p masjid akad nikah jam 10.30 am on 5 june 09





Dah bersiap nak p masjid la nie...










Saturday, May 30, 2009

>Alhamdulillah ketemu lagi kiter!!!!!!!!!

Lama me menyepi disini..erm kdg2 nak menaip nie kena ada mood jgk...kalu xder susah la cikit...oo ye lst week me ada p ziarah anak kawan me dekat Bukit Mewah Kajang...dekat jek dgn umh me...ermm dia baru jek bersalin tp dah 1 bln lebih la..me ader snap photo dia..comel anak dia...mcm mama dia jgk hehehe..di bersalin operate...anak songsang tp alhamdulillah semua selamat...erm kawan me tu dia keje dekat MOSTI putrajaya..erm baru jek 2 mth x silap me la...actually sebelum ni pun dia keje dekat UPM tp staff kontrak je la..tp sekarang Alhamdulillah rezeki anak dia..dah dpt keje ttp..GOMENT plak2...
ermm ada satu lagik prob me...me ader la gatal2 tgn apply keje goment..\mmg dah byk kalu me isi..tp dapt interview jek la...( dah xder rezeki ) kot2 rezeki duk umah kot..hahaha..jd MENTERI PERTAHANAN wakkakaak!!!!
dgn kegatalan tgn me..me isi SPA Online sekali lagi...msuk nie me rasa dah dekat 5 kalu me isi borang online2..tp x sangkut pun..tp ader la 3 jawatan nie..keje dekat JAKIM<>

Friday, May 22, 2009

Coming Back!!!!!!!!!!!!

Erm ain anak dara me demam dh masuk 4 days..cian dia...demam nak tumbuh gg baru!!!!!!> tp x sanggup me tgk dia..sakit sgt!!!!!!!! kalu sakitnyer boleh past2 me sanggup!!!!!!!! (pengorbanan ibu tiada tolak bandingnye!)
Td ari ke 4 ain demam cian dia....mlm td mengamuk dia..nangis jek dia...nasib baik hubby x jd p Penang ( jaga pilihanraya) masing2 sibuk melayan karenah ain...ye la ain pun bukan tahu lagik nak ckap aper benda yg dia x suka kan!
lepas2 ptg td hubby perasan yg ain ader bntik2 merah dekat pp, perut, n belakang dia..mmg me x perasan sgt td...so ape lagi me ajak hubby p Klinik pakar knk2 actually...lepas2 x sedap ati terus p bawak ke hospital kajang....nsib baik ader la budak yg me kenal dekat emergency2..( Bkal Adik Ipar) tp harap2 menjadi la...lagipun budak2 mmg baik...me berkenan sgt!!!
me terus daftar dekat emengency...asistant doc cek ain la...ambik tekanan drh...dlm 10 minit tunggu ..kena masuk plak blik doc...apalagi doc takut suspect denggi la..ye la bdan dia merah2 mcm kena denggi...me pun takut jugak pda msa2.terus doc cakpa kat me nak ambik drah ain nak anta dekat makmal...lepas2 me pun p la dekat bilik nak ambik darah2...punyer mengamuk ain n i ha..x bg org ambik darah dia.....dia kan dah pandai ckp cikit2...ain ckp dgn bahasa yg boleh buat kakitangan dekat bilik2 nak tergelak... ( x payah la.) dgn nada minta dikasihani....dlam hati me Tuhan hanya yg tahu masa2...cian sgt...huhuhu...lepas2 misi2 terpksa pegang dia la ramai2 sbb dia nie suka tendang..kalu org usik bdan dia yg comel2.....4 org pegang ain termasuk me...cian dia...merah muke2 ain..cian sgt...huhu...sedihnyer me!!!!!!!!
Apalagi lepas kena cucuk...x hbis2 dia nangis..pujuk mcmc mana pun..x diendahkannyer....nsib baik hubby ader...kalu x..kes nya jgk la me...( ye la dia bdan semangat) x larat me nak dukung ....dlm 1/2 jam lepas darah diambik n anta dekat makmal..maka dgn dgn diistiharkan..ain bebas dari denggi!! Alhamdulillah bersyukur sgt2....lepas2..bintik2 merah dekat badan dia2...maybe campak halus la...ari2 dah 2x dia kena campak..maybe tak kuar habis...me takut sgt kalu situasi yg mcm nie....lepas2me n hubby n ain dah boleh balik umah..me takut sgt kalu kena tahan wad..bukan aper...me nie x cukup tidur...so dgn ini me pun akan sakit same...cian plak dgn hubby kan!!hehheh...
doc bg slip ubat suh p ambik ubt dekat counter farmsi....ermm si Zam( nama bakal le) nie p tolong ambik ubat..nasib baik dia der..kalu x masak me nak tunggu dekat hospital2 dlm 4jm...
dlm pukul 6.30pm..me dah bertolak nak balik umah n hubby singgah dekat kedai beli air...msa2 ain tdr jek...lepas jek sampai dekat berek2...ain tersedar la...ye la keta dh x bergerak....sampai jek..singgah jap berbual2 kosong dgn akak dekat berek nie ( sempat lagik2)..me cite la..dekat akak2...di cakap mandikn dgn air kelapa la...( sedangkan sebelum ni pun me dah buat mcm2, tapi blh plak lupa dlm keadaan mcm nie) me ckp dgn hubby suh p beli buah Nyiur nie ha...dia pun terus p beli 2 biji...so apalagi me..kami 3 beranak mandi bersama la...hahahaha...lepas2 siap mandi..hubby teruskan mandi ain dgn air kelapa..x bilas pun..tp nasib baik dia x kisah kite org mandikan dia dgn air kelapa tanpa dibilas...ye la air kelap2 kan manis leps2melekit bdna tp IINGAT!!! DIALAH PENAWAR DAN DIALAH RACUN!!
PERINGATAN JGK LA...
kalu bagi air kelapa or mandikan jgn bg sebarang ubt dekat bb..( sbb air2 panas) ,
ermm sekarang bintik2 merah ain dah kuar byk dekat pp dia...ain bsahkan tuala n letak dekat dahi dia bg sejuk ckit la...sekarang dia tidur lena cikit Alhamdulillah...huhuhu..Syukur cume me kena pstikan ain sentiasa sihat hendakyer..AMIN.....

Tuesday, May 19, 2009

Coming Back..

Alhamdulillah see u again.Today xder apae yg best..Ain demam..cian dia nasib baik dia aktive.. x lah meragam sgt..Syukur sgt..kalu x nya..dgn me yg x brp sihat lag nie...itu pun ain duk tgh mkn epal..lepas2 hingus plak meleleh.hehehheh
  1. oooo ye disini me ada snap photo doa untuk mendisplinkan anak yg x dgr kata hehheh...dari kecik kite boleh disiplinkan d`i`orang nie...oo `ye instruction dia....
  2. bca al-fatihah..lepas2 ayat 4 kul....lepas2..ayat yg me nak kongsi dgn semua nanti..
  3. Lastly.hembus dekat ubun2 anak 2 kite..InsyaAllah anak2 akan terus dengar ckp kite

DOA DISIPLINKAN ANAK

‘’Rabbana hab lana min azwajina wa zurriyatina qurrata a’ayun, wajaalna lill mutaqiina imama”

Maksudnya: “Ya Tuhan kami berikanlah kepada kami pasangan dan anak-anak (zuriat) yang menjadi penyejuk mata dan jadikanlah kami pemimpin kepada orang yang bertakwa”



Friday, May 15, 2009

Alhamdulillah..dapat lagi continue lagi ...ermm nak cite psal aper ek..oic...me nak cite pasal perasaan me selepas KEGUGURAN....

  1. Tanggal 28 Feb 2009 mula2 me rasa gembira sangat bila dapt tahu me PREGNANT..suka sangat.n bersyukur sgt2..Alhamdulillah!!
  2. Memang langit tidak selalunyer cerah....me menagalami pendarahan,,,huhuhu..me ingat pendarahan biase jek..ye la ader sesetengah wanita pegnant..PERIOD..me jd takut sgt masa2.perut pun sakit sikit2 jek...
  3. me call hubby srh cepat2 bawak me p klinik...doc srh test urine sbb 1st scan xder tanda2 me pegnant plak..AJAIB sungguh me masa2.ye la..1st me p klinik tersebut me disahkan pegnant...n tup2..dah x nampak bb plak...huhuhu
  4. Tanggal 2 March me keguguran...huhhu..lepas2 doc sahkan i mmg keguguran sbb lepas doc test urine dekat kit pregnant test..mmg NEGATIF!!.. doc plak suh me datang tept jam 6pm p klinik balik sbb nak cuci..( sakit ooooooo) doc der bg ubt nak bg darah kuar.. erm dah xder rezeki nak dapat adik..mula2 masa dlm klinik2 me control ayu lagik la..x nak kuarkan air mata nie..erm
  5. Erm bile me kuar jek dr pintu klinik2...ermm masuk jek dlm keta.mula2 memmg buat control jek dpn hubby..tp naluri me mmg x blh nak tipu....NANGIS..sepuas2 ati me la..nasib baik hubby paham perasaan me...hubby biarkan me ngs puas2..same jgk dgn Ain anak sulong me..dia tengok me nangis dia pun same nak nangis...maybe ain tahu perasaan me masa2..uwagggggggggggggh
  6. Lepas jek balik umah i pun makan ubat yg doc bg2..dalm 15 minit..darah kuar..tp x lah byk sgt..cuma kuar ketul2 cikit jek...dlm masa2 jugak mak angkat AIn datang..tgk keadaan me.erm me control la ..x mahu ngis depan dia..kena kuatkan semangat gak la..
  7. Dah tiba masa utk me berangkat p klinik masa2..nak cuci keguguran me...sbb doc ckp kalu x cuci bahaya tuk kesihatan me nanti...anak dara me..me tinggal dgn mk angkat dia..alhamdulillah ain x meragam sgt masa me tinggal dia dgn mak angkat..Fuh
  8. Masa masuk klinik pakar2 me rasa berdebar sgt..ye la 1st time dgn dugaan yg Allah bg...semua perasaan ada pd masa tu..takuttt sgt..
  9. Erm masa masuk labour2..Allah saje jek yg tahu perasaan me pada masa2..( pa yg doc nak buat dgn me nie)..Assistant doc2..suh p kencing dulu plak...lepas je ki kucil..asisstant suh i bukak kain..huarghhhhhhhhhh.naya nie.takut pun ader la...lepas2 masuk labour..mcmc org nak bersalin gitu..fuh..malu pun ader..tp sakit punyer pasal tahan jgk la...hhhu.
  10. lepas2.doc bg ubat bius...dgn sekelip mata jek.me lentokkkkkkkkkkk..entah aper yg dibuat masa me kena bius...dlm setengh jam jek..i buka2 mat..dah ader dekat katil patient..enth masa bile diangkatnyer me...tp masa kene cuci2..ader la me rasa sakit2 cikit..perut i..sampai LA ni...tp apa yg penting i kena bertahan selama 3 bulan stop x blh pegnat dulu..huhu...
  11. Lastly..doc ckp i ada folaps...huhu entah la...ejaannye..me pun x sure la...masa nak balik umah2..terhoyong hayang me dgn bawa balik ubat bius dlm badan..apalgi masa balik umah2..dalm keta..i muntah..kuar air jek..pahit ya amat!.dah la perut sakit...semua nie dugaan i kena tmpuhi gak..walau mcmcna keadaan sekalipun..me sanggup..meramaikan zuriat me utk HUBBY tersayang...walaupun nyawa i sekalipun...I LOVE U HUBBY!

Thursday, May 14, 2009

Today..me n Ain demam...dah p klinik..dah.so ari nie xder pe yg menarik...ptg td dlm pukul 2pm p klinik...cian ain..huhu..k. BYe

Wednesday, May 13, 2009


Coming back!!! ermm ari2 me n hubby bosan sgt duk umah...apalagi me ajak hubby p JOGGING huhu..tp bkn jog sgt pun..kena la jalan2..i nie kan baru jek miscarrige...erm dah xder rezeki...seronok gak le..dgn karenah anak dara..suke sgt dia...berpeluh2...me n hubby pun same gak..le..berpeluh2..seronok..nanti me nak beranak ramai2 boleh jd team plak..InsyAllah!..lagi satu..me ader la terserempat..dgn ikan2 talapia nie..apalgi..point me..SNAP la dia...dibawah nie..gambar dia heheh..dgn video sekali..fuyoo!!..layan!!!!!!!!!!!


Sunday, May 10, 2009








Hari in me rasa tension sgt...fuh dgn karenah anak dara kesayangan ni ...asyik melalak jek..x tahu knp..maybe ain sakit gusi la2...kdg cian jgk dia kena the beat..ye la...kdg2 nasis jek keje...kesabarn me pun terganggu jgk le...nasib baik ari nie hubby ader dekat umah...blh la tolong2 cikit...ermm..kdg2 rasa nak nangis dgn perangai dia...tahp kesabaran me mmg tercabar.MasyaAllah.Ya Allah berikanlah hambaMy ini kekuatan dlm mendidik AmanahMu...erm sempena Mothers Day hari ni...me nak ucpkan selamat hari ibu buat semua ibu2 n bakal ibu2 diseluruh pelusuk dunia... Oh ya pg td, me bgn awl le..konon..lepas hubby tolong basuh bju dlm washine machine..me pun bgun buat sarapan tuk my family...buat bihun goreng jerk..ermm tp sempat la snap shot soru me n family on this morning..huhu

Saturday, May 9, 2009










Alhamdulillah...coming back!!! Hari nie me bgn awai lagik la konon.bile hubby ada hal dekat Putrajaya..kena buat sarapan ler..ermmm apa yg paling senang me buat ialah half boil eggs..erm hubby suke sgt ler..dgn roti bakar..simlpe tp berkualiti!..ptg nie me x masak lagi...erm lepas2 ader sorang mamat hospital2 la anta ikan siakap ..heheh..ermm nasib baik dia dah siang ikan2..kalu x hancus...dibg me..huhu..( mmg x pandai siang ikan besar2 pun)..erm masanak potong..ermmm mmg la siksa jgk ler..dgn tulang ikan yg mengeras je..( macam x bg me mkn jek.huhu)..apa pun aku tersempat la snap..tgk...entah mcmcna jd dgn ikan SIAKAP STIM ME!!.. APA YANG PENTING SEDOPPPPPPPPP

Friday, May 8, 2009

Alhamdulillah..me back again..hehehe..ain pun dah tdr..tgh tungg Hubby blik keje nie ha...ermm..biase le.dah namenyer isteri abg trafik...kena ikut rentak ler..huhuhu..ari nie xder benda yg special la..ermm esok pg entah la nak masak aper..lak..kdg2 bosan gk mkan masakan sendirik..nak jgk merasa masakan kedai...huhu..tp apa yg PENTING sedop!!! ( isk mcm cartoon wonderpets la plak) rancngan tv9 kegemaran me n AIn.. erm..me nak snop video nie masa ain melasak...kdg2 ken dgn gaya dia..buat me pun boleh tergelak..
1st photo yg me snap td masa ain naik kuda kepang dia..huhu.bkn main seronok sekarang..ye la dah dapat kaki...tp alhamdulillah ain cepat belajar..apa yg me suh buat..alhamdulillah dia paham..tp kdg2 ain buat x reti jek...huhu
2nd photo aku me snap masa ain duk main2 kat koridor berek nie...biase le..ain ajak me turun main2 dekat bawah..uiks..x larat me nak naik turun tangga..mmgla senaman..tp mls la..lagi pun baru bgun tdr. huhu..photo nie masa ain nak belasah tempat rak kasut me...hbs berselerak..tp apa yg PENTING..ain pakai baju kurung...huhu..comel..dia..




1st Video.........







2nd Videoooooo

Thursday, May 7, 2009

Keletihan Ain


Ain Pun dah Tdr la...Me pun nak berangkat dah diruangan beradu...Gud Nite semua InsYaAllah ..umur panjang..me sambung lagik huargh.....wasalam
Hari nie me x masak byk la....lagipun hubby bkn balik mkn tghari pun..erm mkn la me dgn Ain.berdua beranak...ari nie me masak nasi jek..huhuhuh...ermm goreng ikan..bakar ikan.sayur PAK Choy ler...celur jek...letak grm ckit hihihi..sedap gak..tp yg semestinyer cicah ikan bakar dgn BUDU..wakakakka..sedap BRO...wa cakap LU...makanan kegemaran utk pencicahnye!! tp dasyatkan kalu kite kenakan org luar yg x tahu cara makan BUDU nie mesti dihirupnyer!!!wakakka...Alhamdulillah pening kepala me ari nie dah berkurangn cikit..cume perut jek meragam cikit..ermm biase le kalu sakit orang pompuan nie..huhu...td bdn me pun penuh dgn biji2 gatal...satu badan..siksa la jugak...suh la hubby beli zyrtex..bagus benda2..huhuhu..kecik jek ubt dia tp bagus!!!! Me dah Snap ubat2..Nah zarch.........................

Pening


Alhamdulillah dapat lagik tulis blog hari nie..bosan pun ada....pening la kepala nie...ermmm.oo ye nie gambar me masa me muda2 hikhik..hikk..kdg2 teringat la masa me muda2..nie gambar dia ek...Time2 me dlm proses mencarik jodoh..hikk..hikk

Wednesday, May 6, 2009

Trafficcccccccc


Ni gambar my hubby..erm segak hubby dalam pakaian seragam..hihihi..

06 Mei 09

Erm..hari nie rasa bosan plak nak update blog hehhe..ermm ain dah tdr tp ..Me plak xder mood...oo ye...td Me x rahu nak masak per la...masaok lemak bayam campur dgn keledek..sedap jgk..hhehehe..x wat la pedas2 nanti si kecik x blh nak mkn same...cian plak dekat Ain..hehhe

OOOOOOOOOpps sebelum me terlupa 10Mei nie hari ibu..erm ??? apa patut hadiah kite bg dekat ibu kite ek?? ermm bg la sugestion cikit....ermm ciuman?kek?, bunga? ( hehe)erm ..

OOO ye kadang2 me rasa boring plak duk umah tp 2la..bb sape nak jaga lain la sebelum nie me dah keje kan...ermm??? tp kdg2 mls la palk...huhuh...syok jugak jga anak depan mata nie sekurang2nye diorg x p jauh...ermm tp me ader tgk 1 family nie ..kesian mak bapak dia la...biase le kalu dah sayang anak..tp x boleh sogok sgt dengan FULUS..ermm bak dijadikan cerita la..( uiks mengumpat le plak..just pengajaran la ek)...family nie lebih kurg senang n x senang la kehidupan dia nie...erm blh dikatakan apa yg dia nak dpat la...yg sorang adik dia pun nasib baik perangai elok cikit dr yg A ni..A nie asyik mengamuk je keje kalau x dapt duit..tp yg herannyer..mk di mmc takut cikit dgn si A nie..entah la...x paham me..yg si B ni bgus...time cuti sekolah pun p carik keje..tp yg si A ni menghabiskan beras jek, minyk...ermm..apa la nak jd...nak mintak tolong pun susah...nie semua akibat FULUS la nie..x bg dihentaknyer mak dia..kesian betul..entah lah apa nak jd dgn dunia sekarang...anak hentak mak,,,si bapak mkn anak..iskk susah2...

Tuesday, May 5, 2009

Video



My Sweet Family.........

Majlis Bertandang
















Photo nie masa majlis bertandang umh pengantin lelaki..24 Dec 2006.

Me & Ain















Salam semua, nie foto Ain dgn Me la..Erm mcmcna wajah ader same x??

Tuesday, January 27, 2009

NERACA KEHIDUPAN

Alhamdulillah saya dapat lagi bersua disini bersama2 umat islam yang lain , hidup dengan penuh keamanan , kemakmuran.
Disini saya ingin nayatakan yang sayatelah pun mendirikan rumahtangga dan sekarang sudah mempunyai seorg cahaya mata yang diberi nama Nurul Ain Jannah. Sekarang umurnyer 1thn 5 bln.lasak betul Ain..tapi Alhamdulillah saya sabar denagan karenah Ain...kdg2 gaya dan lenggok bdannye membuat hati saya terhibur
Acctually Ain nie lahir Pra Matang.. x sangka plak masin mulut saya...ye la..x sabar sgt nak tgk bb so dgn kehendak Allah S.W.T lahirlah Ain dgn berat badan 1.9kg pada masa2... 1 week dalam incubater...cian betul saya tgk dia masa2..tertonggeng je masa dlm benda2...saya lahit masa 36minggu.
sekarang Ain membesar tanpa diduga..beratnyer sekarang mencecah lbh kurg 14kg...fuh x larat saya nak dukung dia..Alhamdulillah dia sihat
Saya harapdia akan terus Sihat Walafiat..jadi anak yang solehah..
Wasalam.

Wednesday, January 14, 2009