Saturday, October 31, 2009

MAJLIS DOA SELAMAT & BIRTHDAY

Salam ...

Alhamdulillah bertemu kite lagi..bersua muka disini...dapat lagi me menaip disini..alhamdulillah sekali lagik...
Erm ni pasal story semlm la..Alhamdulillah me dah tunaikan hajat utuk wat kenduri n doa selamat utuk ain nie...tp me xder la nak snap photo plak...mana xnyer x sempat nak buat..time 2 la nak masak..dgn perangai ain lagik..meragam jek keje.isk..
Apapun Alhamdulillah syukur ssgt2 dgn mak angkat me nie ha...ye la dia banyal tolong me nie..byk bg pendapat ttg kenduri ni..budget beli barang .....erm kira bagus la ..walupun kekadang mak angkat me nie ada angin pasang surutnyer..huhuhu..
Semua berjalan dgn lancar..kawan2 hubby pun datang walaupun x semua nie ha..ye la..takut jugak me lauk x cukuo..hahahaha...tp apapun ok la ..lauk semua cukup n tak membazir..nie semua mak angkat me yg bagus la nie! ye la kalu harap dgn me rasa x cukup plak beli barang2 lak..ye la x pandai..hehehe..
Erm,,,nak tahu apa menu me??? tp x lah snap kat cini..x sempat BRO!!!

1- Nasi ( hahha..mesti la adakan dah namenyer mkn tghari )
2- Kerabu Perut ( ni mak angkat me yg masak)
3- Pecal ( ni pun same mak me yg punyer resepi- biase le anak jati batu gajahhh)
4- Ayam Goreng berempah ( mak angkat me siap bwak tepung serbaguna dia lagik tau)
5- Ikan Singgan ( hahha yg nie yg special sebenarnyer tau- ala masakan paling senang masak)
6- Ulam- ulaman ( sugest from me la nie..ye la nak awet muda katakan)
7- Sambal Belacan
8- Budu ( nie semetinyer kena ade la...walaupun org kajang nie x pandai nak makan)

Dalam 8 jenis jugak la lauknyer..erm kire ok la..huhuh ( angkat bakul sendiri nampak)

Ni plak sbg pembasuh mulut( ala actt bkn pmbasu mulut la ..nie sekdar bhn sampingan)

1- Betik
2- Tembikai kuning
3- Tembikai merah

3 jenis jek...tpkan kite org melayu nie bkn suka sgt mkn buah..

Opps ada lagik la..

1- Karemel Gula Hangus ( sampai 3 bijik me buat- nampaknyer tetamu me mmg suka mkn puding me buat nie..ermm SEDAP KOT)
2- Agar2 sirap..

Itulah masakan me semalm..rugi plak rasa x snap..xpeer la next time kena standby awl2kan...

Dalam pkul 2.30pm..wak tu dtg just wakil nak bacakan tahlil n doa selamat..nak bg ain nie dgr cakap cikit..ye la meragam jek keje..kdg2 geram me dibuatnyer..ye la kalau dpukul sakit jek..tp tu la sbg mother kadang2 mother pun boleh bertukar jadik (monster) jugak,..2 la kelemahan,...kadang2 dah x tahu cara nak pujuk anak yg mengada2( ala budak biase le) tp 2 la kena ada cara jugak la..
Tp apa pun me harap sgt2 ain berubah perangai dari perangai yg sekarang nie betul2 mengada2..( kot2 nak dapat bb kot) ye la me bulan ni dah 4 ari lewat datg bulan nie..me x kisah ada ke x ..tp2 la x nak berharap sgt2..takut terkecewaq lagik..

Semalam jugak kwn2 kat berek pengaman nie datang mkn ..ok la..semuanyer sehati sejiwa walaupun x sepenuhnyer...oh ye semalam me , hubby n ain pakai sepasang hijau..entah la kiteorang mmg suka colour hijau..ye la x tahu naper..( ala colour PAS hahaha)

Erm me pun dah mengantuk dah nie..insyaAllah nanti me sambung lagik la..di besok hari ek..
Nie le serba seidkit kenduri umah me..
kalu ader masa terluang me nak sematkan resepi org PERAK plak masak..

ok la.me tidur dulu ye...

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Sunday, October 25, 2009

besday

24 oct 2009

my besday...

Thursday, October 22, 2009

Balik Kampung Lagi

Salam

Bertemu kembali....( 22 oct 2009)

Me ari nie 21 hb dah balik kg..so ari nie tanggal 22hb2009..me alhamdulillah selamat balik kg..erm nak cite pasal aper ek..oo ye..tomorrow me nak snap foto umah semi d yg baru kami beli...

oo ye sblm terlupa me ada snap umh yg dah nak siap tu ha...















Balik

Monday, October 19, 2009

Puding



19 oct 2009

Alhamdululillah see lagik ek...

Me ari nie pose la..ganti nie ha..byk tu x berganti..nampk gayanyer fidyah kena byr la nie..pose pun kena ganti..2 la padan dgn muka..mls sgt nak ganti pose...tp me hrpkan thun ni ada rezeki n kekuatan me nak ganti pose...

Berbalik kpd story ari nie...me semalm lap la wat facial la konon..byk betul kuar cacing huhuh...nak kata muka x bersih tiap2 ari me sental dgn pencuci ..tp x ok2 gak jerawat me nie..wat sakit hati jek..la...apa pun me dah nekad dlm 3mth nie nak buat facial smapi 1 wek sekali huhuh ( byk cekaddak ..perabis duit laki jek huhuhu)

Ari nie jugak ain asyik melalak jek,,me pun x tahu apa dia nak..memberontak..kdg2 persure jugak me nie...biase la kalau darah dah naik..huhuhu..tp me harap dia ok la...actually kalau bb ain nie jd mcmc tu sbb penat..ye la mau x nyer dlm 1 d mana nak tdr huhu..( terlebihnyer me yg tertidur nie ha)

Ptg td me cuba la nak buat resepi puding karemel huhuh...alhamdulillah ok la jugak..tp apa yg penting hubby ckap SEDAP!!!

Me ada snap karemel nie ha...






Tp kan me nak buat lagik saekali nanti nak taruk2 colorful cikit
td me buat perisa coffee n capucino jek huhuh..anak me pun suka sgt mkn td... bgus la lagipun dia berkahsiat..


Sunday, October 18, 2009

AIN SAYANG

18oct2009


Me today x tahu aper nak tulis actually disini...ermm me nak snap photo ain la...





posing nampak!!!

ada mcm sons mamak x??

cute photo




ni photo ain mcm budak besar heheh..



Saturday, October 17, 2009

ALIM KIDS PLAYGROUP

salam..

17oct 2009..

Alhamdulillah jumpa lagik kite ek....erm me ari nie nak cite pasal aper ek??? ermm me rasa la kan nak kongsi cite pasal alim kids playgroup dekat susuibu.com...dekat bandar baru bangi seksyen 9..
ain pun boleh tahan lask dia..erm ok la..dari dia duk main rumah sorang2 kan..just kat sana dia boleh belajar, bermain dgn kwn2..dan apa yg penting dapat memperkembgkan minda dia...

disni me ada ambik laman wen from alim kids..usj sbg jaya..
mmg bagus alim kids nie. ..ISLAMIC MONTESSORI..


apapun perkembangan dia alhamdulillah memberangsagkan walaupun baru start ari nie..


Wednesday, October 14, 2009


salam...



alhamdulullillah dapat lagik bersua disini ek...apapun bersyukur sgt2 krn diberikan oleh Allah dapatku panjagkan umur ini..

actully xder aper yg nak diperkatakan disini cuma apa yg me nak bgthu ialah ttg..time balik kg beraya ari tu..seronok...sgt...ada jugak me snap 2,3 gmbar utuk jd tatapan utuk me nanti,,,bersama hubby tersayang n anak me ler...





me n hubby& my son



nie masa umah me dekat tawang bachok...